Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Egy jó vers "kiüti" az embert

Molnár Krisztina Rita szépíró- és Bárka-díjas költő, műfordító tarott előadást a Sándor Móricz Községi Könyvtárban a Magyar Költészet Napja alkalmából.

A diákokkal és érdeklődő felnőttekkel megtelt könyvtárban a korábban a Herceghalomi Általános Iskolában is tanító író arról beszélt, hogy a költészet napja egy igazi ünnepnap számára.

Molnár Krisztina Rita elsőként Federico Garcia Lorca Két esti hold című, gyerekeknek szánt kötetéből olvasott fel, amelynek mondanivalóját a közönséget is bevonva igyekezett megfejteni.

A végig interaktív előadás során a költő asszony bemutatott többek között egy számára igen értékes József Attila verseskötet, amit édesapja adott az akkor még tizenéves anyukájának ajándékba, majd megörökölte. Ez a könyv aztán útitársként végig kísérte kamaszkorát. „Mi fiatal korunkban mobilozás helyett verseken, szövegeken lógtunk, amik nagyon sokat segítettek az évek alatt” – jegyzete meg Molnár Krisztina Rita, aki szerint mindenki ír legalább egy verset életében.

- Érdemes minden nap elolvasni egy költeményt, hiszen a lelkünknek szellemünknek is szüksége van a versekre. Minden versben van egy titok, ami hat ránk, akkor is ha nem fejtjük meg a jelentését. Egy jó vers pedig kiüti az embert, de erre szükségünk is van – emelte ki útravalóul a diákok számára a Bárka-díjas költő.

 

 

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község