Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Iskola

Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
H-2053 Herceghalom, Gesztenyés út 15.

OM azonosító: 032443
Intézményvezető: Horváthné Gacsályi Marianna, előzetes időpontegyeztetés alapján
Tel: 06/23-319-228, 06/20-524-3074


E-mail: iskola@herceghalom.hu; hami@herceghalom.hu; herceghalmialtalanosiskola@gmail.com
Honlap: https://hehaiskola.hu

Iskolánk családias, érzelmi biztonságot nyújtó környezetben oktatja, neveli a gyermekeket. Pedagógusaink nagy odafigyeléssel biztosítják a gyermekek egyéni fejlődését.

Használd képességeidet, mert kihalt lenne az erdő, ha csak a legjobb hangú madarak dalolnának.

 

 

Iskolánkat 1903-ban alapították. A több mint 100 év alatt sok változás történt. 1985-ben négy tanteremmel bővült az intézmény. Az utóbbi 10 évben épült a Tornacsarnok és a tetőtérben a számítástechnika szaktanterem. 2007-ben három szép, komfortos tantermet adtak át. Egyik szaktantermünk interaktív táblával van felszerelve, mely az oktatás színvonalának növelését szolgálja. A következő tanévben ismét bővült iskolánk, építettek egy új szárnyat, ahol korszerű ebédlő és községi illetve iskolai feladatot ellátó könyvtár kezdte meg működését. 2008-ban került sor a fűtés korszerűsítésére /új radiátorokat szereltek fel/, valamint a nyílászárók cseréjére /ablakok-cseréje/. Iskolánk udvarát is újjá építették. A különböző korosztályok igényeinek megfelelően alakították ki, játszó, és sportolási lehetőséget biztosítva. 2010. nyarán infrastrukturális pályázaton nyert pénzből és önkormányzati támogatással felújítottuk a tantermeket /festés, mázolás/, a folyosót /cipős, ruhás szekrény/, sor került a világítótestek korszerűsítésére és a vizesblokkok cseréjére is.

 

Nevelő – oktató munka

A 2010. évi LXXI. törvény alapján a második év végétől a hagyományos osztályozásos módszert használjuk, kiegészítve azt negyed-és háromnegyed éves szöveges értékeléssel.

Az 5-6. évfolyamon a nem szakrendszerű oktatás lehetőségével nem élünk, felmenő rendszerben szűnik meg ez a tanulásszervezési mód, a 6. osztály tantárgyi rendszerében ez évben még szerepel.

Csoportbontásban tanítjuk a matematikát/felzárkóztatást/, valamint az angol nyelvet/felzárkóztatást/ és a német nyelvet. Egyéni fejlesztést heti 9 órában tartunk.

Az 1-4. osztályban iskolaotthonos oktatási rendben dolgozunk, 5. osztálytól biztosítjuk a tanulószobát. Erősítjük az osztályt tanító tanárok team munkáját (esetmegbeszélések, közös elvárás rend, projektmunka). Kiemelt cél az egészségnevelés és a környezettudatos értékrend erősítése.

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község