Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Óvoda

Herceghalmi Csicsergő Óvoda
H-2053 Herceghalom, Gesztenyés út 1/a.
Óvodavezető: Varga-Tóth Csaba

Tel./fax: 06/23-820-080, 06/20-526-2030
E-mail: hehaovi@gmail.com
Web: https://ovoda.herceghalom.hu

Az óvoda vezetője elérhető naponta 08.00 – 16.00 óra között, előzetes időpontegyeztetés alapján a 06/30-280-5619 telefonon, vagy a vargatcs@gmail.com e-mail címen.

A jó óvoda az, ahol nyugalom van, de nem csend és fegyelem. A jó óvoda az, ahol legfőbb érték minden gyerek kíváncsisága, kezdeményezése, de főleg játéka, mint a nem tudatos tanulás folyamata. A jó óvoda az, ahol a ráfigyelés, az odafigyelés a gyermeknek lehetőség, a felnőtteknek kötelesség. A jó óvoda természetes emberi kapcsolatokat ajánl.

(Hűvös Éva)

 

Óvodánk Herceghalom község egyetlen óvodájaként tölti be az óvodáskorú gyermekek intézményes nevelését, homogén és heterogén (részben osztott és vegyes életkorú) csoportszervezéssel működünk.

 A gyermekek számára a kiszolgáló helyiségek száma megfelelő, minden csoportnak saját öltözője és mosdója van. A csoportszobák esztétikusak, tágasak, jól felszereltek. Tornaszobánk, sószobánk, fejlesztő termünk, összenyitható aulánk, növény-és állatsarkunk is van. A gyermeklétszám növekedésével az óvoda épülete európai uniós pályázat és önkormányzat segítségével folyamatosan bővül, a felújítás mellett további három csoportszoba, valamint azok kiszolgáló helyiségei lettek kialakítva. Megújultak az elavult vizesblokkok, új szigetelést, fűtés-és világítási rendszert, tetőt kapott a régi rész. Jelenleg 6 csoporttal működünk.

A tágas épület mellett erdőkapcsolatos nagy udvarunk is van, amely megfelelőhelyet biztosít a szabad játék és hagyományőrző programok megvalósításához, jeles napok megtartásához. Favárakkal, csúszdákkal, hintákkal, homokozókkal gumi– és multifunkciós sportpályával rendelkezünk. Kerti tavunk, védett fánk, veteményeskertünk is van, a gyerekek kis virágoskertet is gondozhatnak.

 Az óvoda, funkcióit – óvó, védő, szociális, nevelő-személyiségfejlesztő- figyelembe véve határozta meg közösségünk a nevelési célokat. Az óvodáskorú gyermekek életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével derűs, oldott légkörben egészséges és harmonikus személyiségfejlesztést folytatunk. Életkoruknak és fejlettségüknek megfelelő sokszínű tevékenység, játéklehetőség biztosítása közben megteremtjük a feltételeket a spontán utánzásos tanulásra. Kiemelt arculati elemek a néphagyományok ápolása, a környezeti és egészséges életmódra nevelés.                                             

Nevelési céljaink megvalósításában az óvodás gyermek természetes megnyilvánulási formáira, a játékra és a mozgásra építünk, de változatos tevékenységterületeken megvalósítjuk az anyanyelvi, érzelmi, értelmi szociális fejlesztési feladatokat is.  Nevelőmunkánkban nem a divatot keressük, hanem kiállunk a gyermekek érdekei mellett: végig kell élnie a gyermekkorát teljességben, a szabad játékidőt, párhuzamosan választható és választandó tevékenységeket kínálunk. Ismernünk kell a módját, és vállalni azt a felelősséget, hogy úgy vezessük el a gyermeket az iskola küszöbéig, hogy az új feladatokra felkészült, alkalmas legyen, és eközben boldog gyermekkorát megőrizhesse. Kihasználjuk falunk adottságait, sok sétával ismertetjük meg velük szűkebb környezetüket, a helyi nevezetességeket. Szép környezet teremtésével, gazdag tevékenységkínálattal, programokkal, hagyományokkal, szeretetteljes kapcsolatot kínálva, a szülőkkel együttműködve szeretnénk értékessé, emlékezetessé tenni gyermekeink óvodában töltött idejét.

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község