Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Jubileumi térségi matekverseny

Idén 20. alkalommal rendezte meg a „Zsámbéki – medence kis matematikusa” térségi versenyt a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Március 23-án 10 településről 45 diák mérte össze tudását három korcsoportban 4-től 8. osztályig. „A 20 év alatt egyre több iskola tanulója ismerte és szerette meg versenyünket több településről visszajárnak hozzánk, megszerették a mi kis családias hangulatú, játékos fejtörőket, szórakoztató, szokványostól eltérő matematikai feladatokat tartogató versenyünket. Vannak kollégák, matematika tanárok, akik a kezdetektől részt vesznek tanítványaikkal a versenyünkön. Ez számunkra visszaigazolása annak, hogy valami maradandót alkotunk. Kiemelt feladat iskolánk életében a tehetséggondozás, annál is inkább, mivel Kiválóan Akkreditált Tehetségközpontként működünk, melynek egyik alappillére a matematika” - emlékeztetett Horváthné Gacsályi Marianna, intézményvezető.

Csizmadia Zsuzsa polgármester, aki nem is olyan régen még szülőként izgulta végig a versenyt sok sikert kívánt a gyerekeknek, majd megjegyezte: „Öröm és megtiszteltetés, hogy Herceghalom ad helyet - és pénzügyi támogatást nyújt az Önkormányzat - immár 20. éve a területi matematika versenynek.”

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község