Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A Hangszervándor Herceghalomban járt

A Csoóri Sándor alap programjának keretében Fejér Simon egy mesén keresztül betekintést nyújtott a herceghalomi gyerekeknek a különböző népek hangszeres és énekes világába. A Föld négy tájáról szóló interaktív zenei előadás hangszerbemutató is volt egyben.

A műsor bemutatására március 19-én került sor a Herceghalomi Sándor Móric Községi Könyvtár, Egyházi és Közösségi Ház könyvtárában, ahol a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói egymást követő két csoportban hallgathatták meg az előadást.

Fejér Simon Pál zenész, dalszerző a nagysikerű Lengemesék c. animációs film zeneszerzőjének segítségével betekintést nyerhettek a diákok a különböző népek zenéinek hangszeres világába. Egy előadáson belül csodálkozhattak rá élőben - a teljesség igénye nélkül - milyen színes és sokféle Földünk zenei kultúrája. Rengeteg érdekes szokatlan és sokak számára nem ismert hangszert hallhatak megszólalni egy kézből. Találkozhatak itt afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhrannal, de hallhattak mongol torok éneket, lófejes hegedűt, vagy sakktáblából készült cigarbox blues gitárt. A műsor végén megtekinthető és felügyelet mellett kipróbálható volt a sok érdekes hangszer.

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község