Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A közösség és az összefogás ereje

Herceghalom Község Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának előestéjén március 14-én tartotta megemlékezését. A sportcsarnokban a Herceghalomi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak megható és elgondolkodtató ünnepi műsorát láthatták az érdeklődők.

 Csizmadia Zsuzsa polgármester ünnepi köszöntéjében kiemelte, hogy „ezen évszámok és a mögöttük felsorakozó történések, események segítségével tudhatjuk honnan jövünk, hova tartozunk, és remény szerint a közös múltból fakadó tapasztalás segíti a ma, a jelen és a jövő megfelelő útjait nekünk és a jövő generációinak megtalálni”.

 A polgármester a sorsfordító történelmi események évszámait a fiatal fák melletti karókhoz hasonlította, amelyek megtartják a kis facsemetét, és segítik, hogy minél sudárabbra nőjön, a gyökere, minél mélyebbre hatoljon, majd egyenes, egészséges és életerős, az elemekkel dacoló fa váljon belőle.

„Hiszek az összefogás erejében, hiszen március 15. számomra a múlt tanulságaival együtt magában hordozza az öntudatos cselekvés és az összefogás üzenetét. Hogy azt tegyem, ami a közösségünk, az Önök, mindannyiunk számára a legjobb és leghasznosabb.”

- Március 15. a szabadság ünnepe. Szabadságé az egyén, a nemzet és a település szintjén is. Polgármesterként mi sem lehet számomra fontosabb, mint településünk szabadságának, szabad fejlődésének, szabad életterének a megőrzése. A márciusi ifjak 12 pontja előtt ott áll egy örökérvényű mondat. Szolgáljon ez útravalóként mindannyiunknak: „Legyen béke, szabadság és egyetértés!” Közösségünkben rejlő teremtő erő segítse utunkat, céljaink elérését -hangsúlyozta Csizmadia Zsuzsa.

Az ünnepi műsort a sportcsarnok elől induló fáklyás felvonulás, majd a Millenniumi emlékműnél koszorúzás zárta.

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község