Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. Az ebtartók által szolgáltatott adatokról az önkormányzat, helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa/tartója köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebtartók által szolgáltatott adatokról az önkormányzat, helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa/tartója köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapok beküldési határideje:

2024. március 31.

Az ebösszeíró adatlapokat – ebenként – az alábbi módon tudja kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére:

1. ügyélkapuval rendelkező ügyfelek ügyfélkapun keresztül az alábbi felületen:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

2. papír alapon kitöltve az „Adatlap ebösszeíráshoz” elnevezésű nyomtatványt

A nyomtatvány igényelhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető Herceghalom Község Önkormányzatának hivatalos weboldaláról (www.herceghalom.hu), a jobboldali gyorsmenüből.

A letöltött adatlap számítógépen is kitölthető, melyet nyomtatás után kérünk aláírni. Kérjük, hogy a kitöltött adatlapokat szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatal (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 13.) címére visszaküldeni vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán leadni. 

Az ebösszeírás során mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő ebeket, valamint a korábbi ebösszeírások alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is kötelesek az eb tulajdonosok/tartók az eb adataiban, tartás címében bekövetkező változásokat, (költözését, elajándékozását, elhullást, szaporulatot) írásban bejelenteni. Az adatváltozás teljesíthető az Adatlap kitöltésével is, de formai kötöttség nélkül is bejelenthető, az azonosításhoz szükséges adatok megadásával (eb fajtája, neme, színe, transzponder (chip) sorszáma, eb tulajdonosára/tartójára vonatkozó adatok). 

Felhívjuk figyelmüket, hogy aki az adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendelet alapján állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község