Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Arany János utca felújítása

A Pénzügyminisztérium támogatásával a projekt keretében az Arany János utca szilárd burkolatának felújítása valósult meg. A projekt vissza nem térítendő támogatási összege 31,64 millió Ft, amelynek forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi költségvetési támogatás volt a Pest megyei fejlesztések előirányzatából. A program keretében az út burkolatának fejlesztése történt a helyi szolgáltatások és munkahelyek gyorsabb megközelíthetősége érdekében, a településkép javításának céljából, a település népességmegtartó erejének növelése és a közúti közlekedés okozta környezetterhelés csökkentése mellett.

A beruházás keretében 2053 Herceghalom, Arany János utca felújítása történt. A fejlesztett útszakasz 342,14 m hosszú. A projekttel érintett utca a település közepén helyezkedik el, a Móriczi út és a Patak utca között. Az elhelyezkedése miatt fontos szerepet tölt be a községi közlekedésben, beköti az új településrészt, a Móricz-ligetet, a régi településrészbe, amely települési központ funkciót tölt be.

A projekt célja az volt, hogy a fejlesztéssel érintett utca megfelelő minőségű, állapotú, szélességű legyen, vízelvezetése megoldottá váljon. Régóta problémát okozott az utca rossz minősége, továbbá szegély nélküli meredek utca volt, így a felújítása a csapadékvíz-elvezetés miatt is szükséges volt.

A fejlesztés hozzájárul a helyi intézmények, szolgáltatások és települési munkahelyek könnyebb, gyorsabb megközelíthetőségéhez, az utcák fenntartási, karbantartási költségeinek mérsékléséhez, valamint a közúti közlekedés okozta környezetterhelés csökkentéséhez.

 

Projekt adatok:

Felhívás kódja és megnevezése: PM_ONKORMUT_2018 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén

Projekt kódja:                             PM_ONKORMUT_2018/17

Projekt címe:                              Arany János utca felújítása Herceghalmon

Támogató neve:                          Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve:               Herceghalom Község Önkormányzata

Támogatás összege:                   31,64 millió Ft

Megvalósítás ideje:                     2019.05.01. - 2019.10.08.

Telefon:                                     +36 23/530-560

E-mail:                                       polghiv@herceghalom.hu

Honlap:                                      www.herceghalom.hu

Cím:                                           H-2053 Herceghalom, Gesztenyés út 13.


Kapcsolódó dokumentumok:
Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község