Képgaléria

2015. június 4. EMLÉKEZÉS TRIANONRA

 
A Mehrstettenből érkezett ruhaadomány szétosztása

2015. májusában került sor a ruhaadományok szétosztására, melyet Mehrstetten testvérközségünk gyűjtött a herceghalmiak részére.
 
A Maszk mögött

Hajdók Boglárka Maszk mögött című könyvének bemutatója. Beszélgetés az írónővel.
 
HERCEGHALMI GYEREMEKNAP 2015.

2015. május 31-én rendezte meg a község önkormányzata az idei gyermeknapi rendezvényt.
 
LOSONCZY CSONGOR GALÉRIÁT NYITOTT HERCEGHALOMBAN

Losonczy Csongor és barátai galériát nyitottak Herceghalomban az Akácos úton. A galéria nyitva áll mindenki számára, úgy a településen élő művészek részére, mind a látogatók részére.
 
MAJALIS HERCEGHALOMBAN 2015

 
MÁJUSFA ÁLLÍTÁS HERCEGHALOMBAN 2015

2015. május 30-án a HEKKE szervezésében Herceghalom férfi lakossága májusfát állított immáron 5. alkalommal.
 
1848. március 15. ÜNNEP HERCEGHALOMBAN

Az 1848-as események ünnepén adta át Erdősi László polgármester a "Herceghalomért díj"-at Lányi Istvánnak, és a posthumus "Herceghalom Díszpolgára" címet Dr. Lipka Sándornak. A díszpolgári cím oklevelét felesége, Dr. Lipka Sándorné vette át.
 
ALAPÍTVÁNYI BÁL 2015

 
FARSANGI BÁL AZ ISKOLÁBAN 2015.

 
ADVENT 4. VASÁRNAPJA

December 21-én vasárnap tartotta meg ünnepi műsorát a HEKKE és a KEK Advent negyedik vasárnapja alkalmából.
 
ADVENTI HANGVERSENY A KEK-ben

2014. december 20-án Adventi Hangversenyt rendezett Herceghalom Filiája a Kulturális Egyházi Központban. Csodálatos élményben lehetett része azoknak, akik eljöttek az eseményre. Két brilliáns hangú énekesnőt; SÁRKÁNY JULIS (szoprán) SZABÓ BARBARA (alt) hallgathattak ELEKES ZSUZSA orgonaművésznő kiséretével. A művészek az AVE MARIA című dalt két szerzőtől is előadták különböző felfogásban, köszöntve ezzel a templomba ezen a napon megérkezett új Szűz Mária szobrot. A hangverseny utáni Szentmise keretében Péter Atya megálldotta a szobrot és a lakosság által adományozott élelmiszercsomagokat.
 
RUHABEMUTATÓ

A Nyugdíjas Karácsonyi műsor meglepetése volt, hogy a desszertet régmúlt korok ruháiban felvonuló hölgyek szolgálták fel. A Lux Bea tervezte korabeli ruhák méltán arattak nagy sikert, mert úgy a ruhák, mint viselőik nagyon csinosak és szépek voltak.
 
NYUGDÍJAS KARÁCSONY ÜNNEPE

2104. DECEMBER 18-án Herceghalom Község Önkormányzata a nyugdíjasokat látta vendégül a Nímród Fogadóban. A megjelent szépkorúak együtt ünnepelték Karácsonyt.
 
KONCERT A KEK-ben

2015. december 17-én rendezték meg az iskola zenét tanuló diákjainak koncertjét.
 
FOTÓK A MIKULÁSSAL

December 6-án nem csak, hogy itt járt a Mikulás, de ajándékot is hozott mindenkinek és lehetett közös fotót is készíteni. A teljesség igénye nélkül íme pár kép együtt a Mikulással.
 
MIKULÁS JÁRT HERCEGHALOMBAN

Decenber 6-án jött a Mikulás Herceghalomra. A gyerekek és szüleik a sportcsarnokba várták megérkezését. Aznap ő volt a legnépszerűbb ember Herceghalomban.
 
ADVETI VÁSÁR 2014

A Mosolysziget Családosok Egyesülete rendezésében december 6-án volt a már hagyományos ADVENTI VÁSÁR.
 
GYERTYAGYÚJTÁS ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJÁN

2014. november 30-án a Kulturális Egyházi Központban ünnepi program keretében Tankó Zoltánné Református lelkész meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.
 
KUKORICABÁL 2014.

nOVEMBER 14-ÉN VOLT AZ IDEI KUKORICA BÁL AZ ISKOLÁBAN.
 
MÁRTON NAP AZ ISKOLÁBAN

November 11-én Márton napi ünnepséget rendezett az iskola a KEK-ben.
 
Gyertyagyújtás 2014. november 11-én 11.00 órakor

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága felhívására 2014. november 11-én 11.00 órakor az iskola tanulói és számos helyi lakos meggyújtották az emlékezés gyertyáit. A szervezők célja az volt, hogy közösen emlékezzünk meg a „közös Európában” a csatatereken maradt déd- és ükapáinkra. „A HŐSÖK – köztük a számtalan közkatona – ÍGY LESZNEK HALHATATLANOK. A közös emlékezés fő védnöke Németh István, a Krajczáros Alapítvány kurátora, a fővédnök Böjte Csaba testvér.
 
1956. október 23-ra emlékezett Herceghalom

 
Az új testület alakuló ülése

2014. október 21-én tartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott Képviselő-testület.
 
Mandátum átadó ülés a községháza dísztermében

Dr. Vörös Attiláné a Helyi Választási Bizottság elnöke 2014. október 17-én átadta az újonan megválasztott képviselőknek mandátumaikat.
 
Őszi programok az iskolában

Az alábbi fotókat az iskoától kaptuk. A képeken az iskola őszi programjainak részleteit láthatják. Gesztenyés kupa, iskolai kiállítás, könyvtári program, mezei futóverseny a Kozáromi tónál, őszi túra emlékei és az október 23-i ünnepi rendezvény képei szerepelnek.
 
"Nálatok laknak-e állatok?"

Az Állatok Világnapja alkalmából a gyerekek munkáiból kiállítást rendeztem az óvodában. Ezzel egyidőben megújult az intézmény előtere is.
 
A temetői kápolna

Mint ismeretes, a herceghalmi temető káplnájában folynak a restaurálás munkálatai. A képeken látható az eddig elért eredmény. A fotók 2014. október 17-én készültek.
 
MŰVÉSZETI-, HOBBY-, KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS 2014

Szeptember 27-én rendezték meg Herceghalomban a Művészeti-, Hobby- és Kézműves Kiállítást. Az idén harmadik alkalommal ugyanezen a napon látogattak el hozzánk a Pannónia MGTSZ túraversenyesei, hogy a szokásos versenyüket Herceghalomban bonyolítsák le. A rendezvénnyel csatlakoztunk az "Itthon vagy! Szeretlek Magyarország" országos rendezvényhez.
 
AZ IDÉN IS LESZÜRETELTEK AZ ÓVODÁSOK

Szeptember 26-án tartották az Herceghalomi Csicsergő Óvodában a szüreti mulatságot. A gyerekek leszüretelték a termést és sikeresen ledarálták és kipréselték, majd a mustot elfogyasztották a jól megérdemelt munka fejében. EGÉSZSÉGÜKRE!
 
MAGTÁROGATÓ 2014

Szeptember 13-án rendezte meg a Herceghalom Kultúrájáért Közalapítvány az ötödik Magtárogató rendezvényt. A programokat a herceghalmi magtár épületében és az épület előtti szabadtéren rendezték meg.
 
PICI-MACKÓ JÁTSZÓHÁZ

Szeptember 1-én megnyitott a Picimackó játszóház, Herceghalomban, a Sándor Móric téren.
 
ESÉLYEGYENLŐSÉG VILÁGNAPJA

Az Esélyegyenlőség Világnapjáról a Herceghalmi Mozgáskorlátozottak Egyesülete kulturális programmal emlékezett meg.
 
A VOLT MÁSODIK OSZTÁLY ELKÖSZÖNT MARIKA NÉNITŐL

A volt 2 osztály, szüleik kíséretével teljes létszámmal megjelent az Ifjúsági KLub épületében abból az alkalomból, hogy elköszönjernek Czinege Jánosné Marika nénitől, kedves tanítójuktól. Marika nyugdíjba ment, - mint említette: nem önszántából. Egy bizonyos kor után a törvény ezt írja elő. A gyerekek kedves műsorral köszöntötték volt osztályfőnöküket.
 
AUGUSZTUS 20-án ÜNNEPI PROGRAMMAL VÁRTA A FALU LAKOSSÁGÁT ÖNKORMÁNYZATUNK

A Kulturális Egyházi Központban volt az agusztus 20-i ünnepség.
 
PEDAGÓGUS NAP HERCEGHALOMBAN 2014

Herceghalom Község Önkormányzata a jeles nap alkalmából a könyvtárban köszöntötte iskolánk pedógusait,
 
NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK 2014
A Budakeszi Vadasparkban
Focitábor
A Kozáromi tónál

 
BALLAGÁS 2014

2014. június 14-én elballagtak a 8. osztályosok. Sok diák kapott könyvjutalmat az iskolától és a Herceghalom Gyermekeiért Alapítványtól. A ballagási ünnepség zárásaként Horváthné Gacsályi Marianna igazgatónő a diákok és a kollégák nevében is elbúcsúzott a nyugdíjba menő Czinege Jánosné Marikától. Ez alkalomból Marika néninek az Emberi Erőforrások Minisztériuma "A Pedagógus Szolgálati Emlékérem" elismerést adományozta.
 
TRIANONI EMLÉKMŰ

2014. június 4-én felavatták a TRIANONI EMLÉKMŰVET Herceghalomban.
 
20 ÉVES A HERCEGHALOM- MEHRSTETTENI PARTNERKAPCSOLAT

2014. MÁJUS 29-én MEGÉRKEZTEK A NÉMET VENDÉGEK
 
SÉTA A FALUBAN

A mehrstetteni delegációt a vendéglátók egy herceghalmi sétára invitálták.
 
AZ IFJÚSÁGI KLUB ÁTADÁSA

A mehrstetteni vendégek jelenlétében adta át Erdősi László polgármester a herceghalomi Ifjúsági Klubot a helyi fiataloknak.
 
A MEHRSTETTENI FÚVÓS ZENEKAR

A Mehrstetteni Fúvósok koncertet adtak a könyvtár előtti téren.
 
VENDÉGLÁTÁS A BÁDER PINCÉBEN

A mehrstetteni delegációt vendül látta községünk a bicskei Báder Péncében.
 
A MEHRSTETTENI DELEGÁCIÓT VENDÉGÜL LÁTTA A LABDARÓZSA KÓRUS

A delegáció itt tartózkodásának második napőján, a vendégek budapesti városnézésen vettek részt. Ezt követően a délutáni órákban a megfáradt csapatot vendégül látta a Labdarózsa Kórus. Házi süteményekkel és teával várták a vendégeket.
 
ÜNNEPSÉG A MEHRSTETTEN PARKBAN

Május 31-én szombaton a Mehrstetten Parkban kezdődött a jubileumi ünnepség sorozat. Délelőtt 11 órakor a mehrstetteni zenekar várta a vendégeket, majd mindkét település polgármestere mondott ünnepi beszédet. A labdarózsa Kórus 20 éves fennálásuk alkalmából emlékfát ültetett.
 
Május 31-én KIRAKODÓ VÁSÁR VOLT HERCEGHALOMBAN

A jubileumi ünnepség keretében kirakodóvásár várta a látogatókat a Gesztenyés úton
 
PROTOKOLL ESEMÉNYEK A KÖZSÉGHÁZÁN

A községháza dísztermében került sor a testvérkapcsolatokat megújító okmány aláírására.
 
DÉLUTÁNI PROGRAMOK A KEMENCE KÖRNYÉKÉN ÉS A SPORTPÁLYÁN

 
AZ ESTI GÁLA MŰSOR A TORNACSARNOKBAN

 
HAZAUTAZÁS