Képgaléria

ADVENTI VÁSÁR 2016 - HERCEGHALOM

2016.december 3-án a Mosolysziget Egyesület az idén is megrendezte a már hagyományos Adventi Vásárt.
 
MIKULÁS FUTÁS VOLT HERCEGHALOMBAN

2016. december 3-án "Mikulás-futás" volt Herceghalomban, melyre a legkisebbektől az idősekig minden érdeklődőt vártak a rendezők. A futás során, most nem az idő volt a lényeges, hanem a részvétel. Akik futottak mind jutalmat kaptak.
 
100 éve töretént vasúti szerencsétlenségre emlékeztek Herceghalomban

Napra pontosan 100 éve, 1816. december 1-én történt vasúti szerencsétlenségben elhunyt Thallóczy Lajos történészre emlékeztek Herceghalomban. A Községi Könyvtárban az eseményre emlékezve vetélkedőn vettek részt a gyerekek, majd megkoszorúzták a vasútállomáson található Thallóczy emléktáblát. Ezt követően a könyvtárban előadást hallgathattak a résztvevők Panyik-Tóth János vasút-történész előadásában.
 
2016. november 27-én ünnepség keretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a KEK-ben

 
1956 OKTÓBER 23-ra EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

Október 23-án A Kulturális Egyházi Központba emlékezett Herceghalom lakossága az 1956-os Forradalom és Szabadsáűgharc 60. évfordulója alkalmából
 
KIOSZTÁSRA KERÜLT A MEHRSTETTENBŐL ÉRKEZETT RUHAADOMÁNY

Mint eddig minden évben az idén október 15-16-án válogathattak a herceghalmiak a Mehrstettenből érkezett ruhaadományokból. Eddig soha nem látott mennyiségű ruhát gyűjtöttek testvértelepülésünkön.
 
10 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE A HERCEGHALMI ADHD ALAPÍTVÁNY

Október 8-án a Nimród Fogadó nagytermébe mintegy kétszáz résztvevővel kezdődött az egésznapos ünnepség. Délelőtt a szakma neves előadóit hallgathatták a résztvevők, majd délután tombolával, és ünnepi gálaműsorral folytatódott a rendezvény. A herceghalmi Csicsergő óvoda nevelői teljes létszámban részt vettek az előadásokon, de az Általános Iskolából is jelentek meg pedagógusok. A 10 éve működő ADHD Alapítvány jól sikerült programmal ünnepelte 10 éves jubileumát. További sikereket kívánunk az alapítványnak.
 
Az Aradi Vértanúkra emlékezett Herceghalom

Október 6-án a KEK-ben délelőtt 11 órakor a Herceghalmi Általános Iskola ünnepi rendezvényére került sor. A résztvevők az Aradi Vértanúkra emlékeztek. Ünnepi műsort adtak az iskola tanulói. Megemlékező beszédet mondott: Makay István alpolgármester
 
A PANNÓNIA MOTOROSOK A 2016. évi FALUNAPON

 
FALUNAP 2016

2016. szeptember 17-én volt Herceghalomban a II. Falunap, melyen részt vettek testvértelepüléseink Mehrstetten és Szőlősgyula. Mint minden évben az idén is a program résztvevője volt a Pannónia MGTSZ motoros csoport. A bizonytalan időjárás többször is megtréfálta a résztvevőket. Azt lehet mondani, hogy nem a legmegfelelőbb időjárási körülmények közepette de sikeres rendezvéyn volt az idei falunap.
 
Augusztus 20-át ünnepelte Herceghalom

Mintegy 50 fő részvételével zajlott le az önkormányzat idei augusztus 20-i Szent István ünnepsége. Hunya Krisztina képviselő asszony ünnepi beszédét követően Mészáros Péter Atya megáldotta az idei kenyeret, melyet az óvodások osztottak szét a résztvevők között. Ezt követően Molnár Laura versét hallgathatták meg a jelenlévők, a műsor Gál Isis népdalcsokra zárta, melyet Ő maga kísért citerán.
 
ELMENTEK A GYULAI GYEREKEK

Július 23-án a visegrádi kirándulát követően Herceghalom búcsúvacsorán látta vendégül az itt nyaraló szőlősgyulai gyerekeket.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ELSŐ NAPJA

Az első napon a gyerekek bBudapest nevezetességeivel ismerkedtek. Czinege Marika vezetésével a Budai Várnegyedben jártak. Megnézték a Mátyás Templomot és a Budai Várat.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ÉRKEZÉSE

Július 14-én délután megérkeztek Szőlősgyuláról, testvértelepülésünkről azok a gyerekek, akik egy hetet töltenek majd el Magyarországon.
 
MAGTÁROGATÓ 2016

 
ELBALLAGTAK A NYOLCADIKOSOK

 
JUTALMAK ÁTADÁSA AZ ÉVZÁRÓN

AZ ISKOLAI ÉVZÁRÓN A GYEREKEK JUTALMAKAT VEHETTEK ÁT EGÉSZ ÉVES KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYÜKÉRT
 
TEHETSÉGNAP VOLT AZ ISKOLÁBAN

2016. június 10-én második alkalommal rendezte meg az iskola a tehetségnapot. A közel két órás programban bemutatkoztak a művészeti oktatásban résztvevő tanulók és a sportban kimagasló eredményeket elért diákok.
 
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÉK HERCEGHALOMBAN

Ünnepség keretében köszöntötte az önkormányzat Herceghalom pedagógusait június 8-án, a KEK-ben. Az óvodások és az általános iskolások kedves műsorral készültek, melyet nagy sikerrel adtak elő. Azt követően Polgármester úr kitüntetéseket adott át, majd az önkormányzat állófogadáson látta vendégül a Herceghalmi Általános Iskola és a Csicsergő Óvoda pedagógusait.
 
ÓVODAI PÜNKÖSDÖLŐ 2016

CSALÁDIAS ÜNNEPSÉGEN EMLÉKEZTEK MEG A PÜNKÖSDRŐL A HERCEGHALMI CSICSERGŐ ÓVODÁBAN. EZ ALKALOMMAL ÁTADTÁK A MŰFÜVES PÁLYÁT, MELYET A SZÜLÖK ÖSSZEFOGÁSÁVAL HOZTAK LÉTRE.
 
BOLDOG ISKOLA

Herceghalmi Általános Iskola elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet rövid ünnepség keretében adtak át a gyerekeknek.
 
A FUTÁS KÖZÖSSÉGET TEREMT

Június 6-án a könyvtárban élménybeszámolón vehettek részt az érdeklődők. A herceghalmi "Buckalakók" 28-29-én Balaton-körüli futáson vettek részt, melyről most számoltak be az érdeklődőknek.
 
TRIANONRA EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

2016. június 1-én a Könyvtárban Szidiropulosz Archimédesz a Trianoni Szemle folyóirat főszerkesztője, történész, előadást tartott a "Trianonhoz vezető út a kiegyezéstől 1920-ig" címmel. 2016. június 4-én trianoni megemlékezés volt Herceghalomban. Rövid ünnepség keretében beszédet mondott Makay István alpolgármester. Az ünnepséget követően Varga Imre vendégül látta az ünnepség résztvevőit tanyáján. Fellépőket is hívott, így a résztvevők meghallgathatták a Biatorbágyi Népdalkör és az Etyeki Német Nemzetiségi Kórus énekét.
 
GYERMEKNAP 2016 HERCEGHALOM

 
Dr. Lipka Sándorné Éva Emlékkoncert 2016. május 28.

 
MAJÁLIS 2016. HERCEGHALOM

 
Májusfa állítás 2016 Herceghalom

 
FELTÁMADÁS 2016

Március 26-án a HÚSVÉTI VIGLIA SZERTARTÁSON készült felvételek. A Diakónus Atya először vezetett szertartást Herceghalomban, ezen az ünnepen.
 
1848. március 15-ét ünnepelte Herceghalom

 
PACH WORK KIÁLLÍTÁS A KÖNYVTÁRBAN

2016 februárjában a Herceghalmi Könyvtárban pach work kiállítást láthattak az érdeklődők. Király Márta információja szerint soha nem látott érdeklődés volt a kiállítás iránt. Iskolánk diáksága épp úgy mint a lakosság részéről közel 400-voltak kíváncsiak a kiállított munkákra.
 
HERCEGHALOM GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNYI BÁL 2016. február 6.

 
Az 1956.OKTÓBER 23-I ESEMÉNYEKRE EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

 
ÉPÜL A HERCEGHALMI MŰFÜVES PÁLYA 2015. OKTÓBERI ÁLLAPOT

 
ÚJ KIÁLLÍTÁS A VÍZTORONYBAN

 
A 2015-BEN SZÜLETETT GYERMEKEK TISZTELETÉRE EMLÉKFÁT ÜLTETTEK A PETŐFI UTCAI PARKBAN

 
2015. OKTÓBER 18. FALUNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

 
2015 OKTÓBER 4. AZ ARADI VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK

 
AUGUSZTUS 20-i ÜNNEPSÉG 2015

 
ÉVNYITÓ AZ ISKOLÁBAN 2015. szeptember 1.

 
MAGTÁROGATÓ, AHOGY STARK ZOLTÁN LÁTTA

Az alábbi képeket Stark Zoltán készítette a 2015. évi Magtárogató rendezvényen.
 
MAGTÁROGATÓ 2015. 08. 29.

Nagy sikerű rendezvény volt Herceghalomban, a HEKKE rendezéséban. A jó idő és az élvezetes programok sok embert vonzottak.
 
SEMMELWEIS NAP ÉS KÖZTISZTVISELŐK NAPJA 2015

 
BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

Herceghalom (öregfiúk) - Mehrstetten 0:2 Herceghalom (ifik) - Mehrstetten 1: 0 Herceghalom (öregfiúk) : Herceghalom (ifik) 1:1
 
TIZENEGYES RÚGÓ VERSENY

 
MEHRSTETTENI KÜLDÖTTSÉGET FOGADOTT HERCEGHALOM
A küldöttség megérkezésüket követően a NIMRÓD fogadóban ebédeltek

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszani jöttek Mehrstettenből az ottani csapat, és Rudolf Ott polgármester
 
ELBALLAGTAK A VIII. OSZTÁLYOSOK

 
TOVÁBBI FOTÓK A TEHETSÉGNAPRÓL

 
TEHETSÉGNAP VOLT AZ ISKOLÁBAN

Tehetségnapot rendezett az Iskola, melyen színvonalas program keretében mutatkoztak be az iskola régi és jelenlegi diákjai egyaránt. A fotókat Cserkuti Mariann készítette
 
TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ

Herceghalom Község Általános Iskolája történelmi vetélkedőt rendezett az I. Világháború 100. évi évfordulója kapcsán.
 
Szentiván éji rendezvény Herceghalomban 2015.

 
RAFFAY ERNŐ előadása a Trianoni Békeszerződésről