Fórum


Herceghalom községet érintő közérdekű gazdasági témákHozzászólások
Létrehozás dátuma

katona 2019.04.02 10:06
Tisztelt Jegyző Asszony!

Köszönöm válaszát. Annyi észrevételem van csupán, hogy megjegyzésem nem arra vonatkozott, hogy teljesen mentesülni szeretnénk a díj-fizetés alól, inkább valamilyen kompromisszumos megoldásra gondoltam volna.
Ezek szerint az önkormányzat lemondott arról, hogy az iskolához és az óvodához hasonló módon, önkormányzati fenntartású bölcsődét üzemeltessen a jövőben?

Köszönettel: Katona Edina

Előzmény
forumszerkeszto2013 2019.03.25 09:36

Tisztelt Érdeklődő!


 


A bölcsődei ellátás 2020. december 31. után válik kötelező önkormányzati feladattá, de akkor is térítésköteles lesz az ellátás, amelyhez az Önkormányzat természetesen erejéhez képest hozzájárul.


Érthető, hogy a családok költségvetését alaposan megterheli, hogy a beteg gyermek után is kötelesek díjat fizetni, miközben a szülő nem dolgozik, és csak táppénzt kap ezen időszakra. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a vállalkozó a betegség ideje alatt is fizeti a bérleti díjat, a munkavállalók bérét és annak járulékait, továbbá a felmerülő összes közüzemi díjat. Álláspontom szerint egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy elengedje a bölcsődei díjat arra az időszakra, amikor a szülő bármely okból (betegség, vagy egyéb családi ok miatt) nem viszi a gyermeket az intézménybe.


 


A napokban családi bölcsőde működtetésére kiírt pályázattal az a célja az Önkormányzatnak, hogy további alternatívát biztosítson a herceghalmi kisgyermekes családok számára.


Tisztelettel,


dr. Kovács Judit


jegyző

Előzmény
katona 2019.03.21 11:13
Tisztelt Önkormányzat!
Örömmel olvashattuk, hogy bölcsődei férőhely ügyben lépést tett az önkormányzat. Nem kétlem, hogy az Önkormányzat alaposan átgondolva anyagi lehetőségeit döntött a pályáztatási megoldás mellett, amely férőhely tekintetében segítséget fog jelenteni, anyagi értelemben a szülők számára nem, hiszen ugyanúgy fizetős lesz mint az eddigi lehetőségek. Bár minket ez már nem fog érinteni, a jelenlegi helyzettel kapcsolatban szeretném jelezni, hogy segítséget jelentene Nekünk szülőknek, ha az önkormányzat valamilyen módon támogatni tudná a jelenlegi bölcsődét/bölcsődéket abban, hogy legalább amikor betegség miatt nem jár a gyermek, ne kelljen az egész díjat fizetni, hiszen ilyenkor a betegállományban otthon maradni kényszerülő szülő jövedelme is kevesebb. Tudom, hogy nyújt díjtámogatást az önkormányzat most is, de a fennmaradó szülők által fizetendő összeg így sem csekély. A téli időszakban sajnos sok gyermek alig jár a bölcsődébe, a díjat mégis fizetni kell, ami nem kis anyagi megterhelést jelent. 
Örömteli helyzet, hogy gyarapodik Herceghalom lakossága. Sok új építkezés van, ahova újabb családok és gyermekek fognak költözni. Bízom abban, hogy az önkormányzat számít erre és javulni fog a jövőben a gyermekek nappali elhelyezésének, ellátásának bölcsődei, óvodai, iskolai feltételei.
forumszerkeszto2013 2018.07.24 14:40
Tiszteltr Takács Úr!
A beruházásokról szóló döntés képviselő-testületi kompetencia. Különös tekintettel kell lenni arra, hogy a település magas adóerő képessége miatt az egyes pályázatoknál  az önerő mértéke átlagosan 10-30%, ami adott esetben több tízmillió forintot is jelenthet. Ezért egy ilyen pályázat benyújtása előtt komoly előzetes feltáró munkát kell végezni, hogy a település belevágjon-e egy ilyen új beruházásba.
A téma a soronkövetkező testületi ülések során napirendre kerülhet.

Dr. Kovács Judit jegyző nyomán lejegyezte Szabó György
Előzmény
Takács János 2018.07.18 10:38

Tisztelt Pályázók!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. július 9-én a Pénzügyminisztérium meghirdette az „ Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018)” című Pályázati Kiírást 4,5 milliárd forintos keretösszeggel.


A pályázati kiírás célja, hogy a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő továbbá elavult, leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú bölcsődék intézményi infrastruktúráját fejlessze annak érdekében, hogy mind a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférést, mind a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások minőségét javítsa és ezáltal is támogassa a bölcsődés korú kisgyermeket nevelő szülők munkavállalását. A támogatásokból lehetőség nyílik az önkormányzati tulajdonú bölcsődék férőhelybővítéssel együtt való felújítására, bővítésére, átépítésére, valamint szakmai eszközök, berendezések beszerzésére is. A rendelkezésre álló 4,5 milliárd forint támogatási keretből felújítás esetén minimum 10 millió Ft - maximum 100 millió Ft, új bölcsőde építése esetén pedig minimum 60 millió Ft - maximum 400 millió Ft támogatási összeg igényelhető.


Az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018)” című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. szeptember 10-én (hétfő) reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.


2018. július 9

Mutyi Matyi 2016.05.06 18:50

Önkormányzat!
Bizonyára arról sincs szó, hogy az uzsorás barter üzlet keretében újíttatja fel román feketemunkásokkal a házát a benzinkúttal szemben. Gondolom Áfás számlát is kap a felújításról és SzJA-t is fizet majd a bérleti díjból. És gonodlom felhívja a román fekete munkás figyelmét az adófizetési kötelezettségre. Erre nyilván nem kap választ a köznép, de talán majd a hatóságok kivizsgálják az ügyet. Bizonyára a pláza is Áfá-s számlára épült a putri helyén, adózott jövedelemből. 


Jut eszembe, a FIDESZ ádáz harcot vív a fekete foglalkoztatás és adócsalás ellen. Akkor az uzsorás most FIDESZ-es vagy ennyire nincs képben a párt elveivel (sem)?Matyi
Előzmény
Mutyi Miklós 2016.04.18 17:19
Önkormányzat!

A COOP (a helyiek igényének megfelelően) bővíteni szerette volna az áruházát. 
A lakosság nagyon bízik abban, hogy a felújátás nem azt jelenti, hogy le tett volna a bővítés tervéről. Nagyon bízunk benne, hogy bővítéshez szükséges terület el nem adásával sikerült nem elgáncsolni ezt a törekvését a COOP-nak. 

Bizonyára nincsen szó arról, hogy a helyi önkényuralkodó egész véletlenül saját malmára hajtja a vizet, de azért készüljön a pm egy demagóg indokkal. Hátha keresni fogja valamelyik országos sajtó a közeljövőben. 

Mutyi
Utoljára szerkesztve: 2016.04.18 18:54
Mesemano 2014.01.02 06:14

Tisztelt Polgármesteri Hivatal!


Akinek nincs internete, hogy értesül erről a hírről???


Úgy gondolom nem ártott volna 30-án a postaládákba egy értesítőt kiküldeni, hogy mindenki időben tudomást szerezzen erről.

Előzmény
forumszerkeszto2013 2014.01.01 12:06

Tisztelt Herceghalmi Lakosok! A hulladékszállításra vonatkozó szolgáltatási szerződést a korábbi szolgáltató 2013. december 31-i határidővel felmondta és a tárgyban kiírásra került közbeszerzési eljárás eredményeként Depónia Kft. nyerte el Herceghalom Község hulladékgazdálkodási közszolgáltatásának ellátását.


Az ellátás során a településen a következő gyakorlat valósul meg:


Települési szilárd hulladék szállítás napja: HÉTFŐ


Az edények kihelyezésének időpontja: szállítási nap reggelén 6 óra


A korábbi szolgáltató által forgalmazott hulladékgyűjtő zsákok 2013. január 31-ig kerülnek elszállításra.


A gyűjtési nap áthelyezése miatt keletkező többlethulladék díjmentesen elszállításra kerül 2014. január 6-án, az első szállítási napon.


A hulladékszállítási közszolgáltatás a 2012. évi CLXXXV. a Hulladékról szóló törvény értelmében kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatás. A számlák kiállítása és megküldése negyedéves bontásban történik a használatban lévő edény űrméretéhez igazodóan. A szerződések megkötése folyamatosan történik az év elejétől kezdődően.


A szolgáltató váltást követően is a korábbi hulladékszállítási díj kerül kiszámlázásra!


Mivel társaságunk új szolgáltató a településen, ezért kérjük hogy észrevételeikkel segítsék munkánkat, hogy minél zavartalanabb legyen az átállás. Elérhetőségeink:


Tel: 22/507-666 (szállítás) 22/504-412 (ügyfélszolgálat)


e-mail cím: ugyfel@deponia.hu, diszpecser@deponia.hu


honlap: www.deponia.hu


Köszönjük együttműködésüket!


Depónia Kft.

Utoljára szerkesztve: 2014.01.01 12:09