Fórum


ÁltalánosHozzászólások
Létrehozás dátuma

Galai Katalin 2018.01.21 14:02
Tisztelt Jegyző Asszony!

A mai napon 2018 01 20. -án ezt a fotót kaptam, ami a herceghalomi temető jelenlegi állapotát mutatja.
Az Ön megkeresésére az illetékes felé, mint a képe látható, nem hozott változást.
Kérdésem a következő: - Herceghalom Polgármesteri Hivatala milyen szankcióval kíván fellépni az illetékes hanyagsága miatt? Köszönettel, Galai Katalin.Farkasné Hőrich Virág fényképe.
Utoljára szerkesztve: 2018.01.21 14:09
Galai Katalin 2017.12.12 11:16
Tisztelt Jegyzőasszony!

Köszönöm a gyors válaszát. És köszönöm, hogy értesíti az illetékest. Üdvözlettel, Galai Katalin.
Előzmény
forumszerkeszto2013 2017.12.11 18:54

 


"Tisztelt Galai Katalin! 


Herceghalom Község Önkormányzata üzemeltetési szerződés keretében gondoskodik a herceghalmi köztemető működtetéséről, tehát a temető gondozása az Iharos Kft. kötelezettsége.


Halottak Napja előtt az üzemeltető munkatársai és az Önkormányzat dolgozói rendbe tették temetőt és közvetlen környezetét.


 Az azóta lehullott levelek azonban nem kerültek összegyűjtésre. A lakossági panaszt a mai napon jeleztem az üzemeltetést végző kft. ügyvezetőjének, aki ígéretet tett a munkálatok gyors elvégzésére.


Megértésüket köszönjük.


 dr. Kovács Judit jegyző"

Előzmény
Galai Katalin 2017.12.10 17:37
Így néz ki a temetőnk. Többszőr kérték Herceghalom lakosai, hogy egész évben legyen rendezett a temető. Kérdésem, ki a felelőse a temetőnek. Kinek a feladata a temető rendben tartása. Válaszukat várva, köszönettel, Galai Katalin.Farkasné Hőrich Virág fényképe.
Turul 2017.10.24 13:22

 


 


 


       


Tisztelt Polgármester úr!


 


Mielőtt mondandóm lényegére térnék, figyelmébe ajánlom ez év elején, a Fórumon megjelentetett, illetve általam Önnek személyesen átadott, azzal azonos tartalmú levelemet, felhívásomat.


 


Az 1956.-os októberi forradalom hatvanegyedik évfordulójának emlékére rendezett megemlékezésükön látva, hallgatva Önt is, gondolatok ébredtek, fogalmazódtak meg bennem. A hallottak, újra és ismételten emlékeztettek bátor emberekre, hősökre, talán nem hiábavaló áldozatokra. Élő és a múlt emlékei elevenedtek fel úgy, mint talán Önben is! Gyerek voltam mégis frissen él bennem, hogy akkor, azokban a napokban, amikor a szüleim szemeibe néztem, valahogy azok másképpen csillogtak, a félelem mellett a remény is csillogott szemükben. Hallgattuk a rádiót, figyeltük az eseményeket és még szinte most is hallom, a két nap és éjjel Budapest felé vonuló szovjet tankok lánctalapinak csattogását, a motorjaik dübörgését. A szegedi halastó és Dorozsma között laktunk, közel a 4-es főúthoz. Ötven évvel később ott voltam a megemlékezésen feleségemmel és barátaimmal 2006. október 23-án, a Bem téren, a Corvin közben, majd az Astoriánál, ahol is szembesültünk azzal a brutalitással, ami hihetetlennek és felfoghatatlannak tűnt akkor, márt csak azért is, hogy ötven évre a Forradalmat követően az megtörténhetett. Talán emlékszik Ön a 2002-es kétes kimenetelű választási eredményre, majd a szavazatok újra számlálását követelő Erzsébet híd akkori lezárására, a sok korrupció ellenes megmozdulásra, a Sukoró ügyre, és sok más, az akkori vezetést bíráló kritikára, figyelem felhívásra. Ezek egyik értelmi szerzője és vezéralakja  Budaházy György volt.


 


Vagy ezért őt, őket is terroristáknak kellene minősítenünk?


 


Hozzá sok hasonló, önfeláldozó ember vett részt az 1956-os Forradalomban is. Nélkülük ma nem meríthetnénk erőt a múltból, hogy erősítsük a jelent és távlatokat adjunk a jövő, és bátor kiállásunkkal mi is példát mutassunk a következő nemzedék számára.


 


Hatvanegy év eseményeire emlékezünk, és ezeken a rendezvényeken nagy-, és elismerő szavak hangzanak el. Sokszor úgy vélem és érzem, hogy nem kellő súllyal és tartalommal.


 


Lassan közelítünk az egy évhez a kérésem megfogalmazása óta, és most nem a sértődöttség, hanem a fájdalom mondatja velem, elég volt! Elég volt a várakozásból, kifogytam a reményből, megrendült a bizalmam, a hitem Önben, Önökben!


 


 


Budaházy és társai viselhetik magukon továbbra is a „bilincset”, a bélyeget, kiszabhatnak rájuk súlyos börtönéveket, de egyszer mégis el kell jönnie az igazságnak és majd talán a későbbi megemlékezéseken hiteles emberek is mondhatnak még beszédet, igazi tartalommal és Hazánk iránti őszinte elkötelezettséggel!


 


Kérem, amennyiben elfoglaltsága, vagy akár egyéb okok miatt megfeledkezett felvetésemről, azt most már tekintse tárgytalannak.


 


    Polgármester úr, visszavonom korábbi kérésemet!


  


        Kelt, Herceghalom 2017. október 24.


 


 


          Turi János


 


 


„ Tisztelt Polgármester úr!Ma Hazánkban, meggyőződésem szerint ártatlan emberek vannak börtönbe zárva, súlyos ítéletre várva, olyanok, akik bátran, elkötelezve kiálltak hitük és meggyőződésük szerint azért, hogy élni és dolgozni csak egy demokratikusan, az társadalom érdekeit képviselő és azt biztosító jogállamban és kormányzás alatt lehet. Ők vállalták 2002-2010 között, hogy kiállásukkal kifejezik a többség akaratát, hogy annak a politika tömörülésnek minél előbb távoznia kell a hatalomból.Küzdelmük nem volt hiába való, hiszen 2010-ben egy reménysugár jelent meg számunkra. Azt hittük, hogy megszabadulunk attól a hatalmi elittől, aki egyre jobban eladósította az országot, nyilvánvalóan súlyos pénzügyi visszaéléseket követett el, 2006 okt. 23-án, Nemzeti ünnepünkön, aljas módon bántalmazott, nyomorékká tett embereket. Vártuk a felelősségre vonást, de nem ezt!Bűnösök szabadlábon, ártatlan honfitársaink börtönben vannak.Kérem Önt, mint egy elvei mellett elkötelezett, Hazáját szerető és féltő, a településünk vezetésével megbízott, felelősen gondolkodó személyt, hogy csatlakozzon Herceghalom Testületével egyetemben Franka Pál Tibor, Kerepes polgármesterének felhívásához!Szabadságot minden politikai fogolynak Magyarországon!Kelt: Herceghalom, 2017. január 13.                                         Tisztelettel: Turi János


 


FELHÍVÁSKerepes Város polgármestere és aljegyzője felhívással fordul Magyarország minden önkormányzatának képviselő testületéhez és közgyűléséhez, hogy határozati javaslat formájában, a mellékelt Előterjesztés és Határozat figyelembe vételével tisztelettel kérjék fel Dr. Áder Jánost, Magyarország államfőjét, Dr. Kövér Lászlót, Magyarország Országgyűlésének elnökét, hogy a nemzeti érdekek figyelembe vételével, a megrendült társadalmi igazságérzet helyreállítása, a nemzeti megbékélés előmozdítása céljából tegyék meg a megfelelő intézkedéseiket, és akár együttesen terjesszenek elő törvényjavaslatot annak érdekében, hogy Magyarország Országgyűlése törvényalkotás útján gyakoroljon közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban elkövetett, politikai ellenállásként is értékelhető cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások vonatkozásában.Kerepes, 2016. december 05.” Franka Pál Tibor                                                  Dr. Fila László    polgármester                                                          aljegyző

szabogyorgy 2017.08.30 09:50

Fórumszerkesztőként a Jegyző asszony megbízásából az alábbi bejegyzést teszem közzé:

Tisztelt Budai Zoltán!Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Herceghalmi Általános Iskolát is érinti a Balog Zoltán miniszter úr bejelentése. Az 1281/2017. (VI. 2.) számú Kormányhatározat alapján, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében 2018-ban megvalósul a Herceghalmi Általános Iskola két tanteremmel történő bővítése. 


A Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program/Iskolafejlesztés projektmenedzsmentje aláírásra megküldte a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének kapcsán az Előzetes Együttműködési Megállapodás tervezetét, melynek aláírásáról 2017. szeptember 5-i ülésén határoz majd a Képviselő-testület.


Természetesen minden döntésről, illetve újabb fejleményről folyamatosan tájékoztatjuk a település lakosságát.


Herceghalom Község Önkormányzata


 


 

Utoljára szerkesztve: 2017.08.30 10:11
Előzmény
Budai Zoltán 2017.08.29 12:22
Tisztelt Önkormányzat!

Kérném szíves tájékoztatásukat az iskolabővítés aktuális helyzetéről/állásáról. Történtek-e újabb fejlemények? Mikorra várhatóak az új tantermek? Hány darab? Érint-e minket az Emmi által néhány napja bejelentett nagy iskolafejlesztés?
http://hvg.hu/itthon/20170828_Gigantikus_iskolafejlesztesi_program_indul_EUs_penzbol
Köszönettel, Budai Zoltán
sealee 2017.06.16 09:23

3 helyre tortek be / probaltak betorni Herceghalomban tegnap ejjel!


Kiolvasztottak a muanyag nyilaszarokat.


Ennyit arrol hogy Herceghalom biztonsagos hely!


A polgarmester meg ezzel kene foglalkozzon mint az onfenyezesevel, es azzal hogy postasnak hasznalja a Ricsit! Leszarja a tulajdonunk vedelmet!


Koszi Polgarmester hogy szarsz rank!

Hagyd csak majd mi veszunk fegyvereket te meg habzsi-dozsizz a MI penzunkbol! Ingyenelo!

Herceghalom Cenzura Nelkul facebook csoport

Dr. Kiss Szilard


sealee 2017.06.08 10:13
Tisztelt Herceghalmiak!

Ha erdekli Onoket hogy a Polgarmester reszerol miert - alap nelkuli - visszataszito onfenyezes az iskolabovitessel kapcsolatos nyilatkozata akkor latogassanak el a Herceghalom Cenzura Nelkul nevu Facebook csoportba. 

Dr. Kiss Szilard
forumszerkeszto2013 2017.06.07 11:13

Tisztelt Budai Zoltán!


Mint az a közmeghallgatáson is elhangzott, a kérdőívek kitöltése opcionális, ezért az eredmény nem reprezentatív. A reprezentatív felmérés vagy bizonyos tárgyú mintavétel során a lakosság tagjaiból független, véletlenszerű vagy meghatározott definíció szerinti kiválasztással (kor, nem, vallás, származás, családi állapot, végzettség, foglalkozás, lakhely, stb.) egyéneket keresnek meg, hogy a kutatók/tervezők releváns ismereteket szerezzenek az adott településről vagy népességcsoporttól konkrét kérdésekben, azzal a céllal, hogy statisztikai következtetésen alapuló előrejelzéseket tudjanak készíteni.Jelen esetben a tervezők célja az volt, hogy a beszerezhető adatok, információk, tervek, dokumentumok mellett képet kapjanak Herceghalom polgárainak véleményéről a település fejlesztésével kapcsolatosan. A véleményeket összevetik a meglevő adatokkal, a tervekből levonható következtetésekkel, és ezeket beépítik majd a településfejlesztési koncepcióba, és amennyiben felmerül, a településrendezési eszközök rendszerébe. Tehát, a kérdőívek kiküldésének célja az volt, hogy segítsék a tervezési szemléletet, a tervezői munkát. Olyan benyomásokat, ismereteket kapjanak, amelyek nem jelennek meg a statisztikákban, a tervlapokban. A lakossági vélemények felhívhatják a figyelmet a tervezők által nem ismert helyi specialitásokra, igényekre.Az összegzés másik problémája, hogy a kért válaszok nem számszerűsíthetők (pl. „miért szeret itt élni?”, „mit tart értéknek?”). A cél egy közvetett hatás elérése volt, vagyis hogy a polgár is átgondolhassa helyét a településen, kitekint a kerítésen kívülre, értelmezze a településléptékű ügyeket és ezt tudassa a tervezői csapattal.Végezetül szeretnénk tájékoztatni, hogy az új Településfejlesztési Koncepció, Településszerkezeti terv és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata, valamint Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet elkészítése egy hosszú folyamat, amelyről a lakosságot a későbbiekben is folyamatosan tájékoztatjuk és a személyes egyeztetés lehetősége érdekében még további lakossági fórumok megrendezésére is sor kerül.Megértését köszönjük.Üdvözlettel: Erdősi László polgármester

Utoljára szerkesztve: 2017.06.07 11:53
Előzmény