Civil szervezetek

2053.Herceghalom, Gesztenyés u. 36. Adószám: 18334320-1-13 Számlaszám: 11736020-29904484 Levelezési cím: 2053.Herceghalom, Kozáromi u.27  www.hmke-herceghalom.hu, e-mail: 2053mke@gmail.com Telefon: +36-20-243-7579       Egyesületünk 2012 évben alakult, előzőleg a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesületének helyi csoportjaként működtünk.   Egyesületünk célja: A mozgáskorlátozottak /mozgássérült, mozgáskárosodott/ emberek rehabilitációjának, önálló életvitelének, emberi és állampolgári jogaik érvényesítése. Törekszünk érdekeik érvényesítésére, védelmére, képviseletére, életminőségük javítására, az egyéni erőfeszítések összefogásával és a társadalmi környezet tevőleges anyagi támogatásával.
Az egyesület 2009. novemberében alakult azzal a céllal, hogy rendszeres és alkalmi programok, klubok szervezésén keresztül színesebbé tegye a település kulturális életét és közösséget építsen.   2010-ben az egyesület által működtetett Fotóklub megnyerte az Országos Tájértékpályázat "A legjobb értékvédelmi programot benyújtó csoportos pályázó" kategóriáját. A kezdetek óta felélesztettünk néhány hagyományt (mint pl. a Májusfa állítást) és teremtettünk újakat (mint pl. a Magtárogató, Adventi Kincskereső Kalendárium). Működtettünk és működtetünk klubokat (jelenleg Táncklub, Korok Ruhák Társulat, Old Rock Klub), ballagtattunk végzősöket, varázsolunk mesevilágot – mikor mire aktivizálható a tagság és az egyesülethez közel álló támogatói csapat. Az egyesület saját programjai mellett részt vállal a településen megrendezésre kerülő kulturális és közösségi rendezvények programjainak színesítésében is, legyen az Gyereknap, Adventi vásár, Falunap vagy Alapítványi bál. Emellett számos alkalommal lépett fel részt más települések, intézmények, egyesületek meghívására is rendezvényeken, programokon (Meseösvény: Karikó János könyvtár – Biatorbágy; Történelmi Divatbemutató: Napfordulós Ünnep – Zsámbék, Múzeumok Éjszakája – Zsámbék, Rózsahölgyek Jótékonysági Teadélutánja - Kecskemét, Felina Családi nap - Szeghalom stb..) Szeretnénk továbbra is aktív szereplői lenni a helyi közösség életének. Fontosnak tartjuk a helytörténeti kutatást, települési értékeink megtartását és megismertetését.  Visszük tovább a már bevált és kedvelt programokat, a civil szervezetek közti jó együttműködést. Régi ötleteink fenntartásával és új ötletek megvalósításával folyamatosan tenni szeretnénk nemcsak azért, hogy jobb legyen itt élni, hanem azért is, hogy a település lakói közelebb kerüljenek egymáshoz. Az egyesület elnöke : Poór Ágnes Elérhetőség: hekke.herceghalom@gmail.com
Levelezési cím / székhely: 2053 Herceghalom, Menta köz 2. CIB számlaszám: 10700268-24869003-51100005 Adószám: 18704754-1-13 Kapcsolattartó személy: Dr. Petrikné Gál Csilla vezetőségi tag e-mail: info@he-he.hu honlap: http://www.he-he.hu/
A Labdarózsa Kórus 1994. május 22-én lépett fel először a  német Mehrstetten településsel kötött partnerkapcsolati szerződés hivatalos aláírásakor rendezett ünnepségen. Akkor még többségében iskolás lányok voltak a kórus tagjai. Az évek során kicserélődtek a tagok, néhány fiatal mellett napjainkban énekelni szerető asszonyok alkotják az együttest.  
A Sportegyesület számos lehetőséget nyújt azoknak, akik a hétköznapokon is szeretnének mozogni és aktívan kikapcsolódni, egészségüket játékos formában megóvni és karbantartani. Az egyesület kiemelten kezeli a társadalmi kapcsolatokat és a települési rendezvényeken való aktív részvételt. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy sportolóink települési kötődése erősödjön.