Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Önkormányzati elismerések Pedagógus napon

Június 3-án Pedagógus napot tartott Herceghalom Község Önkormányzata a KEK-ben, amelynek keretében átadták az Év Pedagógusa, valamint a Kiváló Pedagógus díjakat is.

Az ünnepi műsor Haagen Imre és Kollár Tamás (Voice & Piano műsor, a Dalköltők Társasága zenekar kisebb létszámú, úgynevezett kávéházi verziója) produkciójával kezdődött, amelyben lágy zongorakíséret mellett örökzöld slágereket, klasszikus és kortárs verseket, valamint a magyar dalköltészet méltatlanul elfeledett remekműveit mutatták be a közönségnek.

Az zenei-irodalmi műsort követően Csizmadia Zsuzsa polgármester köszöntötte az óvoda és az iskola dolgozóit, majd következett az elismerések átadása. A képviselő-testület döntése értelmében 2024-ben az Év pedagógusa címet Pitt-Stéger Nikolett óvodapedagógus, Tenkelyné Drabon Erika és Aczél Ágnes tanárnők kapták. A „Herceghalom kiváló pedagógusa” díjat pedig idén Váradiné Taksz Gyöngyi óvónő vehette át. Mindezeken felül polgármesteri elismerést kaptak Farkasné Bíró Klára és Baloghné Várkonyi Éva nyugdíjba vonuló tanárnők.

Az elismerések átadása után a képviselő-testület megjelent tagjai egy-egy szál virággal kedveskedtek az óvodai és iskola dolgozóknak, majd szeretetvendégség keretében kötetlenük folyt tovább a beszélgetés.

Év pedagógusa címet kapott:

Pitt-Stéger Nikolett: Megbízható, energikus szakmai munkája révén jelölte Varga-Tóth Csaba Óvodavezető a nevelőtestület egyhangú támogatása mellett. Pitt-Stéger Nikolett rendszeres témahetek, projektek szervezője, szülői -és munkatársi kapcsolattartás példaképe. Óvodavezető helyetteseként állandó segítője, kontrollja az óvodavezetőnek.

Tenkelyné Drabon Erika, alsó tagozaton tanító, immáron 8 éve Herceghalomi általános iskola pedagógusa. Fő profilja a magyar nyelv és az olvasás. A diákönkormányzat patronáló tanára, iskolagyűlések szervezője. Az iskola kiemelt programjainak fő koordinátora: ilyen programok a karácsony, Farsang, és a Kukoricabál. Az idei évben kiemelkedően szerepeltek diákjai a községi Karácsonyi Ünnepségen, színvonalas felkészítéssel elismerést vívott ki. Az idei évben 4- es osztályfőnökként búcsúztatja diákjait az alsó tagozatról. Következetes, színvonalas pedagógiai munkájával felkészíti diákjait a felső tagozatra.

Aczél Ágnes, felső tagozaton angol szakos tanárnő. Az idegen nyelvi munkacsoport tagja. Szakmai munkájának köszönhetően 25 diák szerzett angol Junior Nyelvvizsgát a tanévben. Nyelvi Projektnap szervezője. A diákönkormányzat patronáló pedagógusaként, szervezi az iskola programjait és az iskolagyűléseket. Vezeti az iskolarádiót, támogatja a diákokat, képviseli érdekeiket. Kiemelkedő szakmai tevékenysége, helytállása elismeréseként „ Év pedagógusa” díjban részesül.


„Herceghalom kiváló pedagógusa” díjat kapott:

Váradiné Taksz Gyöngyi nyugdíjas, tovább foglalkoztatott kolléga, stabil, precíz óvodapedagógus, gyermekek fejlődésének értékelő munkája, vezető-helyettesi tevékenysége folytán érdemes a díjra.

 

Polgármesteri elismerésben részesültek:

Baloghné Várkonyi Éva kimagasló oktatói, nevelői, vezetői munkát végez és kiemelkedő, maradandó, értékteremtő tevékenységet folytat az oktatásügy területén. Rendkívüli odaadással, biztos szakmai ismerettel rendelkező pedagógus, aki munkáját példamutatóan, kellő alázattal, a gyermekek érdekeit mindig szem előtt tartva végzi. Módszertani kultúrája sokrétű és igényes. Tanítványai sikeresen szerepelnek a tanulmányi versenyeken. Nagy empátiával és szeretettel foglalkozik diákjaival nem csak a tanórákon, hanem a szabadidős programok során is. Derűs, kedves egyénisége, biztos szakmai tudása miatt tanítványai és kollégái egyaránt szeretik és tisztelik.

Farkasné Bíró Klára kimagasló oktatói, nevelői, vezetői munkát végez és kiemelkedő, maradandó, értékteremtő tevékenységet folytat az oktatásügy területén. Rendkívüli odaadással, biztos szakmai ismerettel rendelkező pedagógus, aki munkáját példamutatóan, kellő alázattal, a gyermekek érdekeit mindig szem előtt tartva végzi. Módszertani kultúrája sokrétű és igényes. Tanítványai sikeresen szerepelnek a tanulmányi versenyeken. Nagy empátiával és szeretettel foglalkozik diákjaival nem csak a tanórákon, hanem a szabadidős programok során is. Derűs, kedves egyénisége, biztos szakmai tudása miatt tanítványai és kollégái egyaránt szeretik és tisztelik.

Herceghalom Község Önkormányzata gratulál a díjazottaknak!

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község