Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Emléktábla avatás Bácsalmási Gábor tiszteletére

Május 31-én a Sportcsarnokban Herceghalom Község Önkormányzata emléktábla avatással tisztelgett a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Bácsalmási Gábor, a Herceghalomi Sportegyesület elnökének, kosárlabda szakedzőnek és testnevelő tanárnak munkássága előtt.

Bácsalmási Gábor személyében olyan nagyszerű embert és edzőt ismertünk meg, akinek jelleme példaképként állt minden sportoló, minden edző, minden ember előtt. Alázat, emberség, maximalizmus, kitartás, gyermekcentrikusság, becsület, lelkiismeretesség – jelentette ki Csizmadia Zsuzsa beszédében az emléktábla előtt. A polgármester emlékeztetett, hogy 2009-ben egészen pontosan 15 éve alapította meg Bácsalmási Gábor a Herceghalomi Sportegyesületet, melynek ő lett az elnöke. A nyári kosárlabda táborok állandó szervezője volt, mely nyaranta 5 héten át mindig teltházzal működött, ez is mutatja, mennyire népszerű volt a gyermekek körében. Helyben biztosította azokat a feltételeket, amelyek egy nagyobb klubban, egyesületben megvannak. Úgy tanította a gyerekeket a sportágra, hogy megszerették, nemcsak a kosárlabdát, de magát a sportolást, a mozgást is.

Csizmadia Zsuzsa hangsúlyozta: „Bácsalmási Gábor egy olyan edző volt, aki arra tette fel az életét, hogy a gyermekekkel megszerettesse a sportot, a mozgás örömét, személyében a pedagógia és a szakmaiság az alázattal találkozott. Olyan ember volt, olyan pedagógus, aki példaképként áll tanárok, diákok, szülők, sportolók előtt, előttünk. Bácsalmási Gábor emléke és munkássága örökre itt marad velünk, a Herceghalomi sportcsarnok, az óvoda, az iskola falai között. A múltból kitörölni nem lehet, és fontos, hogy a jelenben, sőt a jövőben is emlékezzünk rá! Akárcsak egy röpke pillanatra, de naponta, ahogy az osztályok elsuhannak az emléktáblája előtt!”

- Emlékeztessen ezen emléktábla mindenkit mindarra, amit Bácsalmási Gábor képviselt! Emlékeztessen ezen emléktábla az edzőre, a családapára, a sportolóra, arra az emberre, aki nemcsak fizikálisan, de szellemileg és morálisan is fölénk magasodott – zárta gondolatait a polgármester.

Balogh-Csapár Leona, 4.b osztályos tanuló saját zongoradarabjával búcsúzott egykori edzőjétől.

Az emléktáblán a következő szöveg olvasható: „Bácsalmási Gábor kosárlabda edző, sportvezető 1973 – 2023. Településünkön végzett 14 éves munkájának eredménye a Herceghalomi Sportegyesület felépítése. Kosárlabdasport népszerűsítésében végzett tevékenysége elévülhetetlen. Szellemisége és emléke örökké velünk marad!

Minden jog fenntartva © 2024 Herceghalom Község