Közterület-felügyelet

FELHÍVÁS

 

Az utóbbi időben településünkön és a környéken megemelkedett a trükkös lopások és a besurranásos lopások, valamint a gépkocsi lopások száma.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben a településen olyan cselekményt tapasztalnak, mely a megszokottól eltér, (pl.: szomszéd telken, társasházak lépcsőházaiban idegen személyeket látnak, a szomszédnál szól a riasztó), esetleg házalók járják a települést, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, vagy a közterület felügyeletet, vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatát.

A fentieken túlmenően fokozottan vigyázzanak értékeikre.

Segítségüket, együttműködésüket előre is köszönjük!

Elérhetőségek:

Kmb. ügyelet: 06(30) 989-5142

Budaörs Rendőrkapitányság ügyelet: 06(23) 505-400

Közterület-felügyelő: Szabó Sándor, 06(20)283-6241TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Herceghalmi Polgárok!

 

A rendőrséggel közösen végzett munkám tapasztalatai szerint az utóbbi időben elszaporodtak a közlekedési szabálysértések a településen. Néhány esetben nem csak a szabálytalanságok kirívóak, de az emberi, és különösen a szülői felelőtlenség megnyilvánulásait tapasztaljuk. Ilyenek a 3-5 éves gyermekek gépkocsivezető ölében való vagy a gyermekek robogókon való bukósisak nélküli szállítása. Azon túl, hogy szabálytalan, a gyermekek testi épségét veszélyeztetik az ilyesfajta magatartással a felnőttek. Az eddigi felhívások ellenére, továbbra sem teljesen általános a szabályos parkolás a településen, továbbá sok bejelentés érkezik a lakó- pihenő övezetben történő sebesség túllépések miatt.

A szabálysértések visszaszorítása, és a megelőzés érdekében a közeljövőben a rendőrség, a közterület-felügyelet valamint társszervek (pl. NKH ) fokozottabban, és összehangoltan fogják ellenőrizni a Herceghalom közúti forgalmát, mind lakott területen belül, mind azon kívül eső utakon.

A 2012. április 15.-n hatályba lépett új szabálysértési törvény szerint, bizonyos szabálysértések a törvény által előírt pénzbírsággal sújtandók, szabálysértés elkövetése esetén az ellenőrzést végző, intézkedő személynek nincs lehetősége mérlegelésre.

A teljesség igénye nélkül néhány szabálysértés tarifája:

 

 

bírság összege Ft

pont

Irányjelzés elmulasztása

15.000 Ft

3

Mobiltelefon járművezető általi használata menet közben:

15.000 Ft

3

Gyermek biztonsági rendszer (gyerekülés) nem használata:

30.000 Ft

3

Bukósisak nélküli motorozás

15.000 Ft

3

Megállás kijelölt gyalogátkelőn, valamint előtte

5.000 Ft–től 50.000 Ft -ig

6

Bekanyarodás szabályainak megsértése

15.000 Ft-ig

3

Gyalogos elsőbbségére vonatkozó szabályok megsértése

20.000 Ft.

6