Értesítés

Éves vízmérő leolvasás lesz 2017. október 2-án Herceghalomban
Kedves Herceghalomiak!
A segítségüket kérjük!
Indulunk az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a„Tisztítsuk meg az Országot!" pályázaton.
A pályázat célja az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtése, a hulladéklerakás megszüntetése.
Arra kérem Önöket, hogy készítsenek fotókat és rövid leírást, mely leírás beazonosítható módon mutatja be az illegális hulladéklerakatok helyszíneit környékünkön, és azt juttassák el nekünk a polghiv@herceghalom.hu e-mail címre 2021. január 25-ig.
Köszönettel:
Csizmadia Zsuzsa
polgármester


Közüzemi díjkompenzáció 2021

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Herceghalom Község Önkormányzata a közüzemi díjak mértékére tekintettel az előző évekhez hasonlóan közüzemi kompenzációban részesíti az arra rászorulókat a 2021. január 1. – 2021. december 31. közötti időszakban.Pályázati felhívás Herceghalom Község Önkormányzatának tulajdonában lévő bérlakás bérleti jogára

Herceghalom Község Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, Herceghalom, Boróka utca 22 - 26. D/1. szám alatti, 54,58 m2 alapterületű költségelvű bérlakás bérleti jogára.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 19.Pályázati felhívás Herceghalom Község Önkormányzatának tulajdonában lévő bérlakás bérleti jogára

Herceghalom Község Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, Herceghalom, Boróka utca 22 - 26. B/2 szám alatti, 67 m2 alapterületű költségelvű bérlakás bérleti jogára.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 19.MEGSZERVEZTÜK SEGÍTŐ SZOLGÁLATUNKAT!

A koronavírus-járvány miatt önkormányzatunk újra megszervezte segítő szolgálatát Herceghalomban élő különösen veszélyeztetett idős embereknek illetve a karanténba került polgárok támogatására.Tisztelt lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. évtől kezdődően az állami adó- és vámhatóság jár el a gépjárműadóval kapcsolatos ügyekben.

2021-től kezdődő időszakra járó adót az állami adó- és vámhatóság számlájára kell megfizetni az adó- és vámhatóság 2021-ben kiadandó határozata szerint. Tisztelt Herceghalomiak!!

A Herceghalomi Csicsergő Óvoda udvarán lehetőség van a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj és használt sütőzsiradék leadására.
Sárga színű nagyobb lakossági szemetes kuka méretű, feltűnő gyűjtőedény, elhelyezése az óvoda parkolójában, a kijárat mellett. Megközelítése: a belső parkolón végighajtva, a gyűjtőedény mellé beállva, az olaj csomagolóedényével együtt bedobható. Vigyázni kell, mert a parkoló egyirányú, de ezt táblák jelzik.
Nyitvatartás: hétköznaponként 7.00-18.00-ig
Az olajat lezárt csomagolásban (PET-palack vagy befőttesüveg) helyezzék a sárga színű gyűjtőbe az udvaron!
Egyetlen liter használt sütőolaj egymillió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni!
Önkormányzatunk elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért kérjük: gyűjtsék külön a sütőolajat és azt csak a szelektív gyűjtőbe tegyék! A csatornába öntve dugulást okozhat és a szennyvíztisztítót leterheli! A földbe kerülve súlyosan károsítja a talajt, elégetve rákkeltő füst keletkezik!
Tegyünk együtt falunkért és az élhetőbb környezetért!
Csizmadia Zsuzsa
polgármesterRENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

Mindennapjaink jelenségévé vált az a „trükkös” bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az elkövetők az esetek többségében telefonon keresik fel áldozataikat, de személyesen is megjelenhetnek.

Kérjük a mellékelt felhívást olvassák és terjesszék!Pillangó hatás - Szén-monoxid az oviban

A Magyar Vöröskereszt, illetve a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai által a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács kutatási pályázatára készült kisfilmet a mellékelt linket lehet megtekinteni. 

https://youtu.be/9hF36riqZbA - és egy hosszabb 

https://youtu.be/M83e6z3653Q változatban. 

A kisfilm a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán is megosztásra került. A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a lakosságot,

hogy 2021. január 18-tól 2021. január 24-ig és 2021. január 30-tól 2021. január
31-ig Biatorbágy - Bicske állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 sz. Budapest- Hegyeshalom vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend
szerint közlekednek.