Értesítés

Éves vízmérő leolvasás lesz 2017. október 2-án Herceghalomban

A Zöld Bicske Nonprofit Kft. tájékoztatja a település lakóit,

hogy 2023.05.24-én szerdán a szelektív hulladék gyűjtését csak a délutáni órákban tudják megkezdeni Herceghalom településen. Kérik, hogy a kukákat ne vigyék be az utcáról.Dr. Huszta Brigitta fogorvos tájékoztatása alapján

2023. május 26-án a fogászati rendelés elmarad.

Akut, sürgős esetben a VIII. kerület Budapest, Szentkirályi u. 40. alatt található Fogászati Ügyeletet lehet felkeresni.

Szíves megértésüket köszönik!

 HERCEGHALOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA, Herceghalom település mély megrendüléssel és fájdalommal tudatja,

hogy korábban a településen élő és egészen e héten bekövetkezett haláláig Herceghalom gyermekeit; óvodásait, iskolásait tanító kiváló sportember, edző BÁCSALMÁSI GÁBOR 2023. május 16-án elhunyt.

A település lakói közösen gyújtottak mécsest, és együtt emlékeztek Bácsalmási Gáborra, mely megemlékezésen az iskola igazgatója mondott búcsúbeszédet:

,,Mély megrendüléssel értesültünk, hogy tragikus hirtelenséggel, élete 50. évében elhunyt Bácsalmási Gábor, a Herceghalmi Sportegyesület elnöke, kosárlabda szakedző, testnevelő tanár, sportoló.

Személyében olyan nagyszerű embert ismertem, akinek emberi vonásai, jelleme példaként áll minden sportoló, minden pedagógus előtt. Alázat, emberség, maximalizmus, kitartás, gyerekcentrikusság, becsület, lelkiismeretesség, mind a jellemzői voltak.

Együtt indult a pályánk itt Herceghalmon. 2009-ben, amikor idekerültem a Herceghalmi Általános Iskolába, abban az évben alakult a Herceghalmi Sportegyesület, melynek Bácsalmási Gábor volt az elnöke.

Mindig egy cél lebegett a szeme előtt, hogy a gyerekeknek jó, jobb legyen. Helyben biztosítani azokat a feltételeket, amelyek egy nagyobb klubban, egyesületben alapként megvannak. Gábor egy olyan ember volt, akire mindenki felnézett. Tisztaságot sugárzott, és egyben tiszteletet mutatott embertársai, diákjai felé, ezzel ösztönösen kivívta magának a tiszteletet. Csendes, halk szavú, nyugalmat árasztó, őszinte, lelkiismeretes embernek ismertem, és dolgoztam vele közvetetten 14 évig. Nyári kosárlabda táborok állandó szervezője volt, mely nyaranta 5 héten át mindig teltházzal működött, mutatva, hogy mennyire népszerű a gyermekek körében. Úgy tanította a gyerekeket a sportágra, hogy megszerették, nem csak a kosárlabdát, de magát a sportolást, a mozgást is. Szívesen jártak hozzá, mert gondoskodást, törődést, szeretetet kaptak tőle a gyerekek. Feleségével, Andreával közösen szervezték az úszásoktatást iskolánkban. Ameddig a lehetőségek engedték, itt helyben az Abacus Hotelben, majd a Bicskei tanuszodában. Az egyesületük által iskolánk udvara, tornacsarnokunk kosárpalánkokkal gazdagodott, évente sportszer-csomagokkal, labdákkal támogatták iskolánkat. Ők egy olyan házaspár, akik arra tették fel az életüket, hogy a gyermekekkel megszerettessék a sportot, a mozgás örömét, élvezetét, ahogy ők fogalmaztak: nekik az a fontos, hogy szeressenek hozzájuk járni. És ez maradéktalanul sikerült.  Kezük alatt nemzedékek nőttek fel. Gábor olyan bensőséges viszonyt, kapcsolatot teremtett a diákokkal, hogy azt tanítani kellene. Az az ember volt, akiben a pedagógia és a szakmaiság, alázat találkozik. A nagybetűs pedagógus, aki példaképként áll tanárok, diákok, szülők, sportolók előtt, előttünk.

Drága Gábor! Nem búcsúzom, mert emléked örökre itt marad velünk, a Herceghalmi sportcsarnok, iskolánk falai között. Nincsenek szavak...

Halott virágok illatát nyögik a fák,
És megrázkódik a táj.
Valami véget ért, valami fáj./Ákos/

Őszinte részvétem fejezem ki családjának, iskolánk valamennyi pedagógusa, munkatársa, diákjai, szülői nevében.
Nyugodjon békében!''


Horváthné Gacsályi Marianna

Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti IskolaElektronikai és gumiabroncs gyűjtés Herceghalomban!

Felhívás!

Herceghalom Község Önkormányzata és a Zöld Bicske Nonprofit Kft. a herceghalomi lakosság számára

elektronikai és gumiabroncs gyűjtési akciót

hirdet.

 A gyűjtési akció időpontja:

2023. 06.10.

szombaton 9.00 - 13.00 óra között.

 

Helyszín: Herceghalom, Coop üzlet mögötti piactér

Az előző évekhez hasonlóan az elektronikai hulladék és gumiabroncs leadásának mennyisége háztartásonként a következő: 

-képcsöves és egyéb televízió, monitor MAX:1db

-mosógép, mikrohullámú sütő, hűtő MAX 1-1 db

-háztartási kisgép (kávéfőző, turmixgép) MAX:15 kg

-nyomtató, számítógép, laptop MAX 2-2 db

-mobiltelefon készülék, töltő

-gumiabroncs (felni nélkül) MAX: 4 db  

Fontos! Egy HERCEGHALMI lakcímről csak egyszer lehet leadni hulladékot, lakossági mennyiségben. A hulladék leadásakor a szolgáltatás érvényességére és a lakcím ellenőrzésére is sor kerül, ezért lakcímkártyát hozzanak magukkal!HIRDETMÉNY Herceghalom Helyi Építési Szabályzatának módosítása a Semmelweis Egyetem kutatólaboratórium 267/4 hrsz és a 267/5-/6 hrsz (volt 268 hrsz) fejlesztési területeire

Ezennel értesítem a Tisztelt érintett lakosságot, illetve Partnereket, hogy Önkormányzatunk megkezdte Herceghalom Község Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) ÚJABB 2023 évi módosítását a Semmelweis Egyetem kutatólaboratórium – a volt Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ területének északkeleti területrészén lévő – jelenlegi 267/4 hrsz és a 267/5-/6 hrsz (volt 268 hrsz) területekre tervezett fejlesztések megvalósíthatósága érdekében.

Kapcsolódó dokumentumok:HIRDETMÉNY Herceghalom Településrendezési Eszközeinek (TRE) módosítása a Herceghalmi Csicsergő Óvoda 267/1 hrsz. ingatlan területére

Ezennel értesítem a Tisztelt érintett lakosságot, illetve Partnereket, hogy Önkormányzatunk megkezdte Herceghalom Község Településrendezési Eszközeinek (TRE) módosítása Herceghalmi Csicsergő Óvoda 267/1 hrsz ingatlan területére az óvodaépület bővítése érdekében.

Kapcsolódó dokumentumok:❗️⚠️FONTOS INFORMÁCIÓ!❗️⚠️
⛔️FORGALOMKORLÁTOZÁS AZ AKÁCOS UTCÁBAN!⛔️

Május 2-től szakaszos lezárások lehetnek, forgalomkorlátozásra lehet számítani az Akácos úton a csapadékvíz-elvezetés projekt miatt!🚌🚲🛵
A kerülés módja:
Kiserdő út-Zsámbéki út- Gesztenyés út🚗
Körülbelül 2 HÉTIG lehet a szakaszos útlezárásokra számítani!
KÉREM ÉRTESÍTSÉK EGYMÁST, SZOMSZÉDJAIKAT! Megértésüket és türelmüket köszönjük! 🫶🤝


Pályázati felhívás önkormányzati ingatlanok értékesítésére

Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013.(IX.30.) számú, az önkormányzat tulajdonáról és az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló rendelete alapján pályázati felhívást tesz közzé.Tisztelt Adózók!

Az adózók 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

A számlát a Magyar Államkincstár vezeti.

A helyi iparűzési adó árfolyam elszámolás kiegészítésével kapcsolatban az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket.

A Kincstár a fizetési kötelezettség teljesítése érdekében a számlájára utalt euró- vagy amerikai dollár összegnek a Magyar Nemzeti Bankhoz (a továbbiakban: MNB), mint a Kincstár számlavezető bankjához történő beérkezésekor érvényes árfolyamon számított és a Magyar Nemzeti Bank mindenkor hatályos Általános Üzleti Feltételeiben foglaltak szerint a Kincstár számláján jóváírt forint összegét utalja  az önkormányzat helyi iparűzési adóbeszedési számlájára.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a „beérkezéskor érvényes árfolyam” meghatározása az MNB által alkalmazott vonatkozó szabályozás (Általános Üzleti Feltételek 2. számú melléklete és a Hirdetmény) alapján történik. Az MNB Általános Üzleti Feltételei szerint a „beérkezéskor érvényes árfolyam” nem feltétlenül azonos a beérkezés napján az MNB által jegyzett árfolyammal. Az MNB 12:00 óra előtti beérkezés esetén a beérkezés napját megelőző (T-1) napi hivatalos árfolyamot, 12:00 óra utáni beérkezés esetén pedig a beérkezés (T) napi árfolyamot alkalmazza, továbbá az adott nemzetközi piaci helyzetnek megfelelően kialakított egyedi árfolyammal történő elszámolást végez 1 millió USD összeg feletti USD devizanemben teljesített, valamint 10 millió USD összeg feletti EUR devizanemben teljesített fizetési megbízások esetén.

 

Herceghalom, 2023. április 24.

                                                                                   dr. Szelenczy Gabriella sk.

                                                                                                  jegyző